Over ons

Wij zijn een gereformeerde kerk, dat wil zeggen dat Gods genade de basis is onder ons leven en de Bijbel onze gids. Wij zijn een open gemeente: Iedereen is welkom om kennis te maken met onze gemeente, om onze kerkdiensten te bezoeken of om een cursus te volgen over het christelijke geloof. Wat wij geloven, delen we graag met anderen. Onze verbondenheid vinden wij in het geloof in Christus.

Onze gemeente telt iets meer dan 300 leden waarbij alle leeftijden goed vertegenwoordigd zijn. De gemeenteleden komen uit ‘t Harde en een paar plaatsen rondom ‘t Harde, zoals Elburg, Doornspijk, Hoge Enk, Oldebroek en Oosterwolde. De meeste gemeenteleden komen oorspronkelijk van buiten de regio. Dat maakt dat de gemeente zeer divers en open is. Wij vinden het belangrijk dat ieder lid betrokken is en zijn of haar steentje bijdraagt binnen de gemeenschap.

‘t Harde heeft een gereformeerde basisschool "De Wegwijzer". Daarom kent onze gemeente ook veel jonge kinderen. Wij zijn blij met hun aanwezigheid en willen hen een duidelijke plek geven in de gemeente. Regelmatig vindt ook daarom tijdens de zondagmiddagdienst een kindermoment (KiMo) plaats. De jongeren in de gemeente vormen een hechte groep. Zij hebben in het kerkgebouw een eigen soosruimte. De sooscommissie nodigt regelmatig de gehele gemeente uit voor de activiteiten.

Onze gemeente is georganiseerd in kleinere wijken. Dit is bewust zo gedaan om met een kleinere groep mensen een dieper contact te kunnen krijgen. Buiten de kerkdiensten om, komt een wijk regelmatig bij elkaar om met elkaar mee te leven, om van elkaar te leren en om er voor elkaar te zijn.

Wilt u meer weten over onze gemeente, neem gerust contact op met de scriba door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..