Catechisatie

Bij catechisatie praat je iedere week samen met leeftijdsgenoten over God en jouw leven. Een aantal jaren lang trek je met elkaar op onder leiding van ervaren gemeenteleden. Zij organiseren de avonden en werken met een vast programma. Je bent met een groep van ongeveer 5-10 leeftijdsgenoten welkom in de kerk en de SooS. Op dit moment is de maandagavond de avond van catechisatie. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Als je daar aan toe bent, kun je je opgeven voor belijdeniscatechisatie. Je bereidt je dan voor op het doen van ‘openbare belijdenis van je geloof’ in de kerk. Op dat moment zeg je ‘ja’ tegen God, belijdt je dat je een Verlosser in Jezus nodig hebt en geloof je dat de bijbel in onze gemeente goed wordt uitgelegd. Daarnaast vraag je hiermee toegang tot het Heilig Avondmaal. Als je als kind nog niet gedoopt bent, wordt je in deze dienst ook gedoopt.

Wil je met ons meedoen met catechisatie? Neem dan contact op met onze dominee.