Omgeving

't Harde en omstreken - Wonen waar anderen naar op vakantie gaan

Het werkgebied van de kerk op 't Harde omvat: 't Harde, Hoge Enk, Doornspijk, Elburg, Epe (gedeeltelijk), Oldebroek (gedeeltelijk), Oosterwolde en de legerplaats op 't Harde.

't Harde is een mooie woonplaats in de gemeente Elburg aan de rand van de Veluwe en het Veluwemeer. Het dorp ligt op een unieke locatie. Op een paar minuten afstand liggen landgoederen, de uitgestrekte bossen met haar grote diversiteit aan flora en fauna, zandverstuivingen en heide. Rust en ruimte wordt dan ook volop genoten in deze woonplaats. Er zijn faciliteiten zoals een zwembad, nieuw winkelcentrum, basisschool, bibliotheek, sportgelegenheden en het Multi Functioneel Centrum (MFC ’t Harde). Daarnaast heeft ’t Harde aansluiting op de A28 (A50 vlakbij) en heeft een eigen station op de treinverbinding Zwolle – Utrecht. 

Het toeristische stadje Elburg met middeleeuwse vesting is gelegen aan het Veluwemeer met strandjes en diverse recreatiemogelijkheden. In Elburg kun je terecht voor historie, winkelcentra en leuke evenementen. Het is één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes; een stad met een grote monumentendichtheid, sfeervolle horecagelegenheden en diverse (toeristische) ondernemers. Elburg is dè perfecte plek voor watersportliefhebbers, fietsers en wandelaars.

De ligging in natuurgebied de Veluwe heeft Epe tot een toeristische trekpleister gemaakt. Toeristen komen voor de omliggende bossen en heide zoals de Renderklippen. De toeristische aantrekkingskracht van dieren, zoals wilde zwijnen en herten, is groot. Voor het begin van de christelijke jaartelling was het gebied van de huidige gemeente Epe bewoond. Er zijn veel prehistorische vondsten en aanwezige grafheuvels uit de nieuwe steentijd

Hier volgt een impressie van onze omgeving (klik op de bolletjes om foto's te openen en te sluiten):